In verband met het Coronavirus en de maatregelen die de overheid neemt wil ik u op de hoogte brengen van mijn praktijkvoering:

Mijn praktijken hebben het HKZ-keurmerk, wat zichtbaar maakt dat mijn kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan eisen die vanuit de sector zelf, door financiers, patiënten/consumenten en de overheid worden gesteld. Dit is vastgesteld door een onafhankelijke certificerende instelling. Hygiënevoorschriften zijn hier onderdeel van.

Doordat ik ruimte in mijn planning laat, komen patiënten nooit rechtstreeks met elkaar in contact. Tussen de afspraken zit ruim tijd. Na het vertrek van een patiënt heb ik zo ook voldoende tijd om hygiënemaatregelen uit voeren, zodat de praktijk voor de volgende patiënt weer voldoet aan de eisen die daaraan worden gesteld.

Uiteraard neem ik de door de overheid uitgevaardigde maatregelen strikt in acht en zal ik de berichtgeving van de overheid  in het kader van het Coronavirus op de voet volgen. Hieruit vloeit voort dat momenteel de onderstaande voorschriften van toepassing zijn:

Goede handhygiëne blijft van belang

Omdat het virus van mens tot mens overdraagbaar is, gelden de volgende simpele regels:

  1. Schud geen handen
  2. Was je handen regelmatig met zeep; ook goed tussen je vingers. Reinigen met desinfecterende gel is ook prima
  3. Raak je ogen, mond en neus zo min mogelijk aan
  4. Nies of hoest in je elleboog of gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct daarna weg

Patiënten met verkoudheidsklachten of erger moeten thuisblijven en hun afspraak telefonisch verzetten.

Voor meer informatie verzoek ik u telefonisch contact op te nemen.