Reinigen van de prothese 

Ecosym verzorgingHet is uiterst belangrijk dat u uw prothese na iedere maaltijd goed schoonmaakt (mondverzorging). Na een paar uur dragen komen er, net als bij natuurlijke tanden, voedselresten en bacteriën op uw prothese. Normaal gesproken is poetsen dan de remedie.

Een gebitsprothese kan ook verkleuren door nicotine, thee, wijn, enz. De beste manier om uw prothese schoon te houden is met een zachte tandenborstel, een speciale gebitsborstel en zeep, tandpasta (zonder schuurmiddel) of een speciaal prothese reinigingsmiddel. Gebruik nooit heet water en chemische of agressieve reinigingsmiddelen zoals vloeibaar schuurmiddel, bleek- of bruistabletten. Deze middelen kunnen uw gebitsprothese flink beschadigen!

Tip !
Om ook uw kaken in topconditie te houden is het aan te bevelen om ook – elke keer na het schoonmaken van uw prothese – het tandvlees van de boven- en onderkaak te masseren en reinigen met een zachte tandenborstel en tandpasta of mondmassagemiddel. Om u hierbij te helpen kunt u middelen van Ecosym aan mijn balie kopen.