Gebitsprothese op implantaten

Prothese op implantatenEen vrij recente techniek van het bevestigen van de tandprothese aan de kaak is het toepassen van zgn. implantaten. Deze in titatium (een edelmetaal) uitgevoerde pennen worden aangebracht in het kaakbot. Op deze “kunstwortels” kan de prothese dan worden vastgeklikt. Dit betekent voor u concreet dat de prothese tijdens het eten niet meer van zijn plaats komt.  Er is sprake van een vaste verbinding die toch uitneembaar is.

Deze toepassing is voornamelijk interessant als uw kaken dusdanig zijn geslonken dat de noodzakelijke houvast met een normale prothese niet of nauwelijks (meer) mogelijk is.

Het aanbrengen van implantaten valt veelal onder de basisverzekering (vraag naar de voorwaarden van uw zorgverzekeraar!) Ook is er sprake van een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van de door u afgesloten zorgverzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar.

Via praktijk Westhof kunt u binnen de regio’s Gouda en Deventer geïmplanteerd worden door mijn samenwerkingsverband met een implantoloog. Hij verzorgt de kunstwortels en ik vervolgens de constructie en de gebitsprothese.

Onderstaand een bovenprothese op implantaten met een zogenaamde steg-constructie waarbij het verhemelte niet meer wordt bedekt door een plaat.

En… hieronder het prachtige resultaat!

Als u meer informatie over dit onderwerp wenst, neem dan contact met mij op.

Eventueel kunt u voor meer informatie de volgende websites bezoeken:
www.gebitsproblemen.nl  of  www.nobelsmile.nl