Het is belangrijk dat u uw gebitsprothese jaarlijks laat controleren.  Halfjaarlijks mag natuurlijk ook!

Bij deze controle inspecteer ik of de prothese nog goed functioneert.  U kunt hierbij denken aan de pasvorm van uw kunstgebit. Ik kijk naar de slijtagepatronen van tanden en kiezen, hierbij kan ik zien of u afwijkende kauwpatronen heeft ontwikkeld, om welke reden dan ook. Eén van de oorzaken hiervoor kan zijn dat u, door pijn, aan één kant bent gaan kauwen.

Ik haal de prothese bij u uit de mond en inspecteer uw kaken . Aan de kleur van de kaken kan ik zien of deze over de gehele oppervlakte goed belast zijn. Zo nodig kan ik door middel van kleine aanpassingen grote verbeteringen bewerkstelligen, waardoor u beter en zonder zorgen kunt kauwen. Dit verhoogt het  draagcomfort van uw prothese. Daar wordt een mens blij van! De prothese zal hierdoor een langere levensduur kennen.

Niet alleen de prothese en de kaken, maar ook de mondholte wordt door mij zorgvuldig onderzocht. Ik kijk naar de tong, naar de binnenkant van de wangen, uw mondbodem en tandvlees.  Uiteraard controleer ik ook het functioneren van uw kaakgewrichten.

Onderschat het belang van deze controle niet!! Het is een vorm van preventie: door de controle wordt bijvoorbeeld voorkomen dat een loszittende/schuivende prothese schade toebrengt aan uw kaken en uw slijmvlies.