Op zaterdag 19 maart bracht ik een werkbezoek aan collega tandprotheticus de heer Luuk Kloppers in Hengelo (Overijssel) . Voor meer informatie kijk op:  https://www.tandprotheticus.nl

 

Luuk en zijn team van medewerkers hebben de 1e stappen gezet wat betreft het digitaal vervaardigen van protheses . Middels een 3D-scanner, speciale software en een speciale printer is het mogelijk om een gebitsprothese te vervaardigen.

 

Vanwege de complexe technieken en de nieuwe materialen moet er nog veel worden getest. Het zal nog wel een aantal jaren duren voordat deze techniek optimaal kan worden geïntegreerd in de tandprothetische praktijk.

 

Vanuit mijn interesse voor mijn vakgebied volg ik deze ontwikkelingen en laat  mij door mijn vakcollega’s op de hoogte stellen. Het was een leerzame ochtend! Met dank aan Luuk Kloppers en zijn medewerkers!